Hjem / Løsninger / Referanseprosjekter / Skole og Utdanning / Nytt og dynamisk læringsmiljø for Largs Campus

Nytt og dynamisk læringsmiljø for Largs Campus

Produkter

 • EC_GB_2018_A_44_LargsAcademy.jpg
 • EC_GB_2018_A_3279_LargsAcademy.tif.png
 • EC_GB_2018_A_23_LargsAcademy.jpg
 • EC_GB_2018_A_29_LargsAcademy.jpg
 • Lyskildens effektivitet

  Lyskildens effektivitet

  Hvor effektivt en lyskilde omdanner elektrisitet til lys (lm/W).

 • Forkobling

  Forkobling

  Tar hånd om strømforsyningen til lyskilden (Energy Efficiency Index EEI).

 • Lysfordeling

  Lysfordeling

  Lys formes og styres ved hjelp av en optikk som sender lyset i optimal retning for formålet.

 • Systemeffektivitet

  Systemeffektivitet

  Den kvalitative kombinasjonen av optisk og termisk kontroll i armaturen (armatur lm/W).

 • Tilstedeværelse/Fravær

  Tilstedeværelse/Fravær

  Tilstedeværelse: Lyset tennes og slukkes automatisk ved bevegelse. Fravær: Lyset slås automatisk av og må slås på manuelt.

 • Dagslys

  Dagslys

  Justering av det kunstige lyset basert på dagslysinnfall.

 • Konstantlys

  Konstantlys

  Funksjon som sikrer riktig belysningsnivå i hele vedlikeholdsperioden.

 • Oppgave/Scene

  Oppgave/Scene

  Brukeren kan angi scener og tilpasse belysningen til ulike arbeidsoppgaver.

 • Tidsstyring

  Tidsstyring

  Automatisk slukking kan installeres slik at alt lys slås av i definerte tidsperioder.

 • Oppgavebelysning

  Oppgavebelysning

  Belysning av det aktuelle arbeidsområde med riktig mengde lys.

 • Belysningssone

  Belysningssone

  Belysningen deles inn i soner avhengig av bevegelsesmønstre og/eller dagslysinnfall.

 • Vedlikeholdsplan

  Vedlikeholdsplan

  Vedlikehold skal utføres i henhold til produktets alder, ytelse og omgivelser.

 • Spillys

  Spillys

  Alt lys som ikke treffer tiltenkt mål, er spillys.

 • Refleksjon

  Refleksjon

  Lyset reflekteres fra overflatene i rommet.

 • Synlig energimåling

  Synlig energimåling

  Resultater av tiltak vises raskt i form av økt eller redusert energiforbruk.

Largs Campus så en stor fordel i å kunne velge de beste belysningsløsningene – for så vel innendørs- som utendørsbelysning – fra én og samme leverandør.

Thorn, Zumtobel og acdc Lighting er alle belysningsvaremerker som inngår i Zumtobel Group. Til sammen har de skapt den perfekte belysningsløsningen for Largs Campus, som er en del av North Ayrshire Councils største investeringsprogram noensinne.

I et prosjekt som ble utformet av LDC har Zumtobel Group i samarbeid med Ramboll Glasgow og Castle Building utviklet en belysningsløsning som støtter et bærekraftig utdanningssenter for hele området – såvel i skoletiden som etter – og med den mest energieffektive og bærekraftige teknikken på markedet.

Det toppmoderne anlegget omfatter også grunnskolene i Brisbane, Kelburn og St Marys, og bidrar til et dynamisk læringsmiljø for både gymnasieelever, grunnskoleelever og førskoleelever.

Dagens klasserom byr ofte på et variert læringsmiljø. Med alt fra gruppearbeid og forelesninger til aktiviteter som omfatter ulike former for multimedia, er det et sted der både elever og lærere skal kunne delta, engasjere seg, diskutere og samarbeide. Å «ses og høres» av læreren kan inspirere elevene til å ville engasjere seg mer i læringsprosessen.

Med glimrende jevnhet og god blendingskontroll samt både direkte og indirekte belysning av overflater og vegger, tilbys et behagelig og kommuniserende arbeidsmiljø. Det bidrar til å bevare fokus og oppmuntre til engasjement, noe som skaper en dynamisk læringsatmosfære.

ONDARIA fra Zumtobel belyser de åpne atriumområdene. Den runde formen gjør at den kan plasseres tilfeldig og i hvilken som helst retning i et rom uten å gå på kompromiss med den konstante lyskvaliteten, og den tilfører derfor en fin jevnhet og et behagelig lys.

Skolens idrettshaller har blitt belyst med Zumtobels IP65-klassifiserte CRAFT (high bay armatur) med bredstrålende optikk for en jevn belysning, og der optikken er godt beskyttet mot støt fra for eksempel baller.

Armaturen Chalice fra Thorn ble det selvfølgelige valget for korridorene, ettersom de gir en jevn fordeling av lyset og kombinerer minimalt energiforbruk med en enkel design. Med funksjonen Variable Colour Temperature (VCT) kan man endre fargetemperaturen fra et varmere lys 2700K til et veldig kaldt lys 6500K, og på den måten tilpasse belysningen til behovet man har. For eksempel kan man ha et varmere lys om morgenen når elevene kommer, for siden å øke fargetemperaturen i løpet av dagen.

Novaline, en rund armatur med minimalistisk design for montering i tak eller på vegg, er montert i trappehuset. At kuppelen kan tas av uten verktøy er et stort pluss, noe som gjør den enkel å vedlikeholde.

I kantinen er den lineære armaturen Equaline montert. Den har Variable Color Temperature (VCT) funksjon, noe som gjør det mulig å skape en mer stemningsfull belysning for et avslappende miljø under måltider, mens man kan få kraftigere lys ved for eksempel rengjøring og rydding av lokalene.

Voyager LED nødbelysningsskilt for markering av nødutganger er installert overalt i bygningen.
I klasserom og kjøkkenrom, som regnes som høyrisikorom med ekstra stort behov for nødbelysning, ble også Zumtobel eBox sentrale batterienheter installert.

Thorns designede R2L2 og lyskasteren Areaflood Pro er brukt for belysning av det utendørs parkeringsområdet.

Largs Campus bryr seg om elevene og sørger for at de har de beste muligheter og forutsetninger til å tilegne seg og utvikle de ferdighetene som kreves ved å få tilgang til et anlegg av høyeste kvalitet.