Hjem / Løsninger / Referanseprosjekter / Bymiljø / Celtic Way, Storbritannia

Celtic Way, Storbritannia

Produkter

 • Celtic Way, UK
 • Celtic Way, UK
 • Celtic Way, UK
 • Celtic Way, UK
 • Lyskildens effektivitet

  Lyskildens effektivitet

  Hvor effektivt en lyskilde omdanner elektrisitet til lys (lm/W).

 • Forkobling

  Forkobling

  Tar hånd om strømforsyningen til lyskilden (Energy Efficiency Index EEI).

 • Lysfordeling

  Lysfordeling

  Lys formes og styres ved hjelp av en optikk som sender lyset i optimal retning for formålet.

 • Systemeffektivitet

  Systemeffektivitet

  Thorns LED-produkter er meget energieffektive og bidrar til å redusere løpende energikostnader og karbonutslipp for Celtic FC.

 • Tilstedeværelse/Fravær

  Tilstedeværelse/Fravær

  Tilstedeværelse: Lyset tennes og slukkes automatisk ved bevegelse. Fravær: Lyset slås automatisk av og må slås på manuelt.

 • Dagslys

  Dagslys

  Justering av det kunstige lyset basert på dagslysinnfall.

 • Konstantlys

  Konstantlys

  Funksjon som sikrer riktig belysningsnivå i hele vedlikeholdsperioden.

 • Oppgave/Scene

  Oppgave/Scene

  Brukeren kan angi scener og tilpasse belysningen til ulike arbeidsoppgaver.

 • Tidsstyring

  Tidsstyring

  Automatisk slukking kan installeres slik at alt lys slås av i definerte tidsperioder.

 • Oppgavebelysning

  Oppgavebelysning

  Belysning av det aktuelle arbeidsområde med riktig mengde lys.

 • Belysningssone

  Belysningssone

  Belysningen på Celtic Way er soneinndelt i forhold til bruksområde, med den ikoniske hovedbulevarden opplyst med åtte meter høye søyler og Thorn DYANA LED-armaturer og parkeringsområder opplyst med seks meter høye søyler utstyrt med Thorn ISARO LED.

 • Vedlikeholdsplan

  Vedlikeholdsplan

  Thorn Lighting-anlegget krever så å si ikke noe vedlikehold i de første seks årene, noe som bidrar til å minimere driftskostnadene for Celtic FC.

 • Spillys

  Spillys

  Alt lys som ikke treffer tiltenkt mål, er spillys.

 • Refleksjon

  Refleksjon

  Lyset reflekteres fra overflatene i rommet.

 • Synlig energimåling

  Synlig energimåling

  Resultater av tiltak vises raskt i form av økt eller redusert energiforbruk.

For å komplettere den flotte oppjusteringen av Celtic Way trengte Celtic FC og hovedentreprenøren Waterman Group et ikonisk lysanlegg. Eddie Murphy, senior elektroingeniør hos Waterman Group, sier, "vi ville ha belysning som fremhevet det dramatiske uttrykket til nye Celtic Way og rettet fansens oppmerksomhet mot attraksjonene på hovedbulevarden. Samtidig trengte vi noen helt spesielle søyler som gjenspeiler fremgangen til klubben – selvsagt i Celtic-grønt." Andre behov var belysning på trygt nivå til det nye parkeringsområdet og mulighet for Celtic FC til å henge reklamebannere fra lyssøylene. Lyset måtte også være meget pålitelig, samt kostnadseffektivt og enkelt å vedlikeholde i mange år fremover.

Etter å ha blitt orientert om Celtic FCs behov, foreslo Thorn-teamet en løsning basert på slanke, åtte meter høye søyler i børstet aluminium med belyste grønne topper som “avslutninger”. De skreddersydde søylene er utstyrt med særegne, energieffektive armaturer fra Thorns Dyana-serie, med innebygde festeanordninger som kan holde tre meter lange annonsebannere. For å lyse opp de nye parkeringsområdene til trygge nivåer uten å ta oppmerksomheten fra hovedbulevarden, foreslo Thorn en løsning basert på seks meter høye søyler utstyrt med Isaro LED-armaturer. "Thorn Isaro-armaturene er svært energieffektive og avleder ikke fansens oppmerksomhet fra hovedbulevarden Celtic Way," sier Eddie Murphy.

Thorn-produktene som ble brukt til Celtic Way ble levert av Thorn-forhandler MacLean Electrical, og installeringen på stedet ble utført av den lokale elektroinstallatøren Pegasus Power & Communications. "Alle prosjektpartnere jobbet smidig sammen for å sikre at prosjektet var vellykket, punktlig og innenfor budsjettet," sier Eddie Murphy.

"Thorn har hjulpet oss med å få et svært imponerende, visuelt fantastisk belysningsanlegg som gjenspeiler Celtic FCs tidligere storhet, nåværende fremgang og fremtidige mål," sier Eddie Murphy. "Celtic Way er nå mye mer enn inngangen til Celtic Park – det er en attraksjon i seg selv, og vi ser ofte lokalbefolkningen og tilhengere som stopper og tar bilder og beundrer Thorn-søylene og lyspunktene som kanter hovedbulevarden."

Celtic FC er storfornøyd med det nye belysningsanlegget, som fremmer Celtic Way og dens attaksjoner. Robin Buchanan, stadiondirektøren for Celtic FC, sier "Celtic Way er et fabelaktig nytt publikumsområde for våre supportere og Thorns belysningsanlegg bidrar til å vise det fram fra sin beste side. Vi vil fortsette å utvikle og lede Celtic FC i riktig retning for å vise at vi er en av verdens ledende fotballklubber og gir våre tilhengere en klubb de kan være stolte av."

Ved å bruke den seneste generasjonen av LED-teknologi gir Thorn Lighting-løsningen maksimal energieffektivitet og minimale driftskostnader for Celtic FC. Celtic FC trengte et meget pålitelig belysningsanlegg som ville fungere uke etter uke, med lite eller ikke noe vedlikehold. Det at Thorn-armaturene Dyana LED og Isaro LED trenger så å si ikke noe vedlikehold i mange år gjorde dem til det perfekte valget for fotballklubben.