Hjem / Løsninger

Aktuelle prosjekter

Tilpasset LED-lyssystem for Wembleys ikoniske bue

Thorn og Wembley Stadium lyser opp Wembleys sports-/musikkarrangementer i verdensklasse.

Nye prosjekter

Dramatiske lyseffekter over Vltava-elven, Tsjekkia

Troja-broen, Tsjekkia

Dramatiske lyseffekter bidrar til å skape en ny, ikonisk bro over Vltava-elven.

CR Mechanical Factory, Italy

CR mekanisk verksted, Italia

CR mekanisk verksted i Vicenza trengte en oppgradering av belysningen for å redusere energiforbruket og få bedre lyskvalitet.

Orus LED ble valgt til viadukt på grunn av lav monteringshøyde

Veilysarmaturen Orus LED ble valgt til viadukt på grunn av lav monteringshøyde

På den nye viadukten over E39 like utenfor Bergen er Orus LED installert – en effektiv veilysarmatur med prisbelønt Flat Beam®-teknologi.

Office

Kontorer

Belysningen i kontorer må i stadig økende grad tilpasses en rekke ulike oppgaver, fra å lese på en dataskjerm til å se en illustrasjon på et whiteboard. I hvert tilfelle skal den nyeste teknologien skape det mest effektive og harmoniske belysningsmiljø. Prosjektene her viser hvordan det er mulig å oppnå best ytelse, effektivitet og komfort i kontormiljøer.

Århus Akademi, Denmark

Skole og Utdanning

Belysning er svært viktig i utdanningsinstitusjoner ettersom de tilrettelegger for læring og trivsel for både elever og lærere. Fra barneskoler til universiteter, små ganger til store forelesningssaler, Thorn Lighting kan tilby løsninger for alle områder. I hvert tilfelle skal den nyeste teknologien skape det mest effektive og harmoniske belysningsmiljø.

Industry

Industri

Tøffe miljøer stiller også tøffere krav til belysning. Thorns produktsortiment dekker alle industrielle applikasjoner, fra produksjon av avanserte komponenter til høyautomatisert masseproduksjon, kollektivtransportsystemer, kjemiske fabrikker og tungindustri. Prosjektene på denne siden viser hvordan våre belysningsløsninger ikke bare tilfredstiller krav til ytelse og komfort, men de gir også betydlige kostnadsbesparelser ved redusert energiforbruk og lave vedlikeholdkostnader. Vi kan vise deg noe av det vi kan tilby industrien, slik at de kan nå sine mål. La oss hjelpe deg å oppnå dine.

School of Dentistry, Aarhus, Denmark

Helsevesenet

Ingen steder er behovet for funksjon og komfort større enn på sykehus og ved helseinstitusjoner. For slike applikasjonsområder har Thorn spesialkompetanse. Kontakt oss for hjelp til å utforme den beste løsningen i hvert enkelt tilfelle.

Retail

Detaljhandel

I områder der varer skal vises frem er høye belysningsnivåer og god fargegjengivelse spesielt viktig. Andre viktige faktorer er sikkerhet, komfort og selvfølgelig effektivitet. Prosjektene på denne siden viser hvor viktig det er med nøye gjennomtenkt belysningsplanlegging.

Hotel

Hotell

From car parks to spas, bedrooms to bars, the outdoor and indoor lighting demands associated with the hotel industry are far reaching. So too are the aesthetic requirements, with styling and integration important too.

Indoor Sports

Sport - Innendørs

Belysning for innendørsidretter medfører flere viktige overveielser, både når det gjelder utøvere og tilskuere. Blending kan for eksempel ha innvirkning på utøvernes prestasjoner og det er også viktig å sikre at det er nok nødbelysning slik at sikkerheten blir opprettholdt.

Wembley Stadium video poster

Sport - Utendørs

God og effektiv belysning for utendørs sportsarrangementer er avhengig av nøye utførte lysberegninger i kombinasjon med effektfulle og innovative belysningsløsninger. En slik kombinasjon sørger for godt lys både for utøvere og publikum, samtidig som sjenerende spillys og blending minimeres.

Vieux Port Tunnel, Marseille, France

Vei, gate og tunnel

Motorveier, bygater, broer, boligveier, tunneler og transportterminaler. Dette er bare noen få av stedene hvor utendørsbelysningen spiller en stor rolle i det daglige liv.

Lavaur Town Hall, France

Bymiljø

Belysning som gir et stilfullt inntrykk om dagen, og sikkerhet og trygghet om natten. Her finner du informasjon om hvordan Thorns funksjonelle og dekorative belysningsløsninger påvirker og oppleves i omgivelsene. Prosjektene å

Water Museum, St Petersburg, Russia

Kunst og Kultur

Fra skulpturer til statuer, moderne biblioteker til gamle bygninger, belysning til kunst og kultur krever sensitivitet og nøye overveielse. Det krever også belysning som komplimenterer og fremmer verket.  

Toulouse-Blagnac International Airport, France

Transport

Ingen av de flyene, fergene, togene eller T-banene vi bruker i dag vil kunne fungere uten belysning. Uansett om vi oppholder oss inne eller ute, så er prestasjon, effektivitet og komfort alltid i fokus.

Centre Retail Park

Overganger & parkeringsplasser

Belysning for overganger og parkeringsplasser er essensielt for å overholde sikkerheten. Utover dette er også god sikt viktig, samt energieffektivitet for å minimere driftsomkostningene

MKB Malmo, Sweden

Residential

Fra villastrøk til boligblokker og omsorgsboliger. Belysning til boligområder krever moderne driftssikre løsninger.