Hjem / Om oss / Nyheter / Prisdryss over Zumtobel Groups årsrapport

Prisdryss over Zumtobel Groups årsrapport

  • Snøhetta_Living the nordic light.jpg
  • Zumtobel_Group_Annual_Report_1.jpg
  • Zumtobel_Group_Annual_Report_3.jpg
Mar 30, 2015

Prisdryss over Zumtobel Groups årsrapport som er designet av Snøhetta

Hvert år siden 1992 har Zumtobel Group samarbeidet med anerkjente arkitekter, kunstnere og grafiske formgivere ved utgivelse av sine årsrapporter. I 2014 var det norske Snøhetta som designet Zumtobel Groups årsrapport og presenterte sin opplevelse av lys gjennom portretter av fire 100-åringer som levde nær polarsirkelen. Årsrapporten fikk navnet Living the Nordic Light.

Torsdag 26. mars ble Living the Nordic Light utsett til 'Årets vakreste bok' av Grafill. Årsrapporten vant også 'Åpen klasse'. Grafill er en interesseorganisasjon for visuell kommunikasjon, som hvert år deler ut priser til formgivere av norske bøker. I årets prisutdeling var nærmere 300 bokutgivelser nominert, og av disse ble 47 premiert.

Grafills begrunnelse: Boken beveger seg langt utover den grunnleggende oppgaven til en årsrapport. Selskapets virke er visualisert i et tema som treffer utover den tradisjonelle målgruppen, hvor man emosjonelt blir dratt inn i bokens tema. De tre seksjonene har hver sin spennende vinkling hvor man kan tilnærme seg temaet på ulik måte, med vakre portretter, assosiativ billedseksjon og vitenskapelig forskning. Boken vitner om en vilje til kreativitet og verdier utover produktene. Lyset definerer den pregede tittelen på det helhvite omslaget, hvor resten av informasjonen er holdt minimal. Omslaget i seg selv gir et signal om at dette ikke er en vanlig årsrapport. Baksiden av omslaget overrasker med et foto av de portretterte 100-åringene, limt i blindpreg. Meget godt gjennomført produksjon fra innbinding, papir, preging, effekter, billedbehandling og trykk. En softcover blir ikke flottere enn dette.

Les mer på Grafills hjemmeside

Den 15. April ble årsrapporten premiert igjen, da av Norges Design- og Arkitektursenter (DogA) under Designdagen. Snøhetta og Zumtobel fikk Merket for god design i kategorien Visuell Kommunikasjon.

Du kan oppleve Snøhettas verk på hjemmesiden Living the Nordic Light

← Tilbake til oversiktsside