Hjem / Om oss / Nyheter / Urba sikrer seg anerkjent designpris for 2015 i Frankrike

Urba sikrer seg anerkjent designpris for 2015 i Frankrike

  • Urba scoops top 2015 design award in France
  • Urba scoops top 2015 design award in France
Feb 02, 2015

Thorns nye, innovative LED-gatelykt, Urba, ble tildelt den prestisjefulle prisen EtoileObserveur du design 2015 under Star design-seremonien i Paris. Urba er en allsidig, urban LED-gatelykt som er designet av verdenskjente arkitekter, byplanleggere og designere, Wilmotte& Industries.

Observer du Design er opprettet av APCI (Industry for the Promotion of Industrial Creation), og er en pris som anerkjenner innovative nyvinninger gjennom design. Den fremmer design som en viktig faktor for konkurransedyktighet i næringslivet samt som økonomisk, sosial og kulturell innovasjon.

APCI beskriver Urba som en "tidsriktig, økonomisk, innovative og allsidig armaturserie som kan tilpasses alle typer urbane og arkitektoniske kontekster. Designen er svært fin i fronten på produktet med lyskilden som gradvis blir kraftigere mot mastefestet for en harmonisk integrering av de tekniske komponentene og ikke minst for skape en formell kontinuitet."

"Armaturhuset av aluminium har ingen dikkedarer og unødvendig styling, og er overflatebehandlet med sort epoksymaling, som er noe kornet. Lyskilden derimot består av et sett lakkert aluminium og diokrisk glass. Denne kontrasten skaper en "signatur" – en særegen identitet både natt og dag."

"Endelig gir den gradvise lyseffekten en optimal visuell komfort."

Thorns globale produktsjef for utendørs dekorbelysning, Corinne Delor, sier: "Vi er veldig fornøyde med å ha vunnet denne prisen for Urba, særlig fordi Thorn var det eneste armaturselskapet som var representert dette året. Observeur du Design ser ikke bare på estetikken, men også hvor økonomisk produktet er i bruk samt hvor holdbart og miljøvennlig det er. Denne prisen gjenspeiler at Urba skårer på alle feltene."

For mer informasjon om Urba, klikk på her.

← Tilbake til oversiktsside