Hjem / Om oss / Nyheter / Thorn: Vår satsing på LED

Thorn: Vår satsing på LED

  • Thorn's commitment to LED Lighting
Jun 09, 2014

Med økende press for å redusere energiforbruket og karbonutslippet er belysningsindustrien inne i en fase med betydelige nyskapninger. Belysning, som er så innvevd i dagliglivet, er en av faktorene som påvirker det økonomiske og økologiske miljøet mest. Den utgjør derfor en av beste mulighetene for å få utrettet noe positivt.

Her hos Thorn tar vi industriledende skritt for å realisere belysnings- og energigevinster. Vi utvikler stadig nye smarte løsninger. Ved å bruke LED sammen med lysstyringssystemer kan vi oppnå store reduksjoner i karbonutslippet og energiforbruket. I de senere år har vi lansert over 25 LED-produkter. Dette har resultert i at vår LED-omsetning på verdensbasis overstiger 35 % av totalomsetningen, som er høyere enn det vi forventet at belysningsindustrien vil ligge på som helhet.

Når det gjelder nye produktutviklinger, er de 100 % fokusert på å designes for LED. Dette er en satsing vi tar svært alvorlig. Samtidig med nye produktutviklinger oppgraderer vi kontinuerlig våre eksisterende armaturer til å innlemme LED-løsninger når det er fornuftig. Nøkkelen her er at vi opprettholder lyseffekten samtidig som wattforbruket blir dramatisk redusert. I mange tilfeller tilpasser vi nå lyseffekten til bruksområdet i stedet for lyskilden og har faktisk økt lyseffekten samtidig som energiforbruket reduseres.

Om ikke lenge vil vi se produkter som overskrider 120 Llm/W på områder som kontor- og skolemiljøer. Det er mer enn det dobbelte av nivået som oppnås med tradisjonelle lysrør.

Alt i alt har vi et engasjert forsknings- og utviklingsteam som alltid ser fram til nye og andre måter å forbedre belysningen på, samtidig som vi oppnår reduserte energikostnader og virksomhetens innvirkning på miljøet.

Oppdag vårt innovative tilbud av LED-produkter

← Tilbake til oversiktsside