Hjem / Om oss / Nyheter / Thorn Lightings smarte by visualiseres under Year of Light

Thorn Lightings smarte by visualiseres under Year of Light

  • Thorn Lighting’s Smart City comes to life at Year of Light event
  • Thorn Lighting’s Smart City comes to life at Year of Light event
  • Thorn Lighting’s Smart City comes to life at Year of Light event
Apr 16, 2015

Under arrangementet Year of Light i Dornbirn, Østerrike, introduserte Thorn Lighting sin 3D live-versjon av den populære online Smart City experience.

3D-modellen gir liv til online-opplevelsen som først ble lansert i 2012. Den er utformet slik at kundene enkelt kan visualisere bybelysning og viser casestudier og anbefalingene for de mest energieffektive produktene for hvert bruksområde.

Selv om mange lokale myndigheter forsøker å oppnå statusen som "smart by" - vet vi egentlig hva en "smart by" er? Definisjonen er foreløpig nokså diffus, og den brukes ikke konsekvent. Thorn lighting definerer en smart by som "en som anvender data og teknologi for å levere offentlige tjenester på innovative måter til nytte for innbyggerne slik at de får økt trivsel, bærekraft og et bedre sted å bo."

Smart lighting kan ha flere funksjoner i en smart by - skape en attraksjon, spare energi og lyse opp stedene hvor folk befinner seg. Iain Macrae, sjef for Global Lighting Applications, Thorn Lighting, sier "Belysning endrer ikke bare et sted til en attraksjon med mindre det er noe som er verdt å se. Normal belysning er uinteressant, men i dag kan du skape en attraksjon med lys, noe som vil skape interesse og i sin tur turisme i en by."

LED skaper muligheter for innbyggerne og lederne til å koble sammen enheter. Iain forklarer: "Ett eksempel er integreringen av sensorer som reagerer direkte på trafikk og veiforhold. Sensorene rapporterer tilbake via åpne protokoller til andre systemer i byen – et skikkelig samkjørt system. Thorn kan gjøre alt dette og fremdeles spare energi, trygge områder for innbyggerne og turister og redusere belastningene på kommunale budsjett. Med LED handler fremtiden virkelig om å opplyse folk, og vi hos Thorn er forberedt."

3D-modellen for smarte byer vil bli utviklet videre og vist fram under kundearrangementer i løpet av året. Målet er også å integrere reelle bydata for en bestemt representasjon av bybelysningsbehov i fremtiden.

Du kan gå inn på Smart City Experience online her.

← Tilbake til oversiktsside