Hjem / Om oss / Nyheter / Thorn forvandler Wembley Stadiums gigantiske bue med farget LED-lys

Thorn forvandler Wembley Stadiums gigantiske bue med farget LED-lys

  • Wembley_arch
Sep 25, 2014

Thorn Lighting har skiftet ut belysningen av Wembely Stadiums ikoniske bue med et tilpasset LED-lyssystem.

Thorn Lighting har skiftet ut belysningen av Wembely Stadiums ikoniske bue med et tilpasset LED-lyssystem designet for farger samt spesielle bevegelige lyseffekter.

Den nye belysningen betyr at buen kan belyses på fargerike måter i det uendelige. Roger Maslin, adm.dir. hos Wembley National Stadium Ltd, forklarer: "Vi kan nå bruke buen til å skape store, spennende og morsomme uttrykk som kan ses over hele London. Med så mange lysscener er mulighetene uendelige. Fra georgskorset og lagets farger for å markere mål under store kamper, til faste og bevegelige farger for spesielle hendelser, til bedriftsfargene til vår sponsor EE og veldedige samarbeidspartnere. Belysningen er varierende og spennende."

Pat Holley, senior belysningsdesigner hos Thorn, som utformet lysdesignopplegget for hele prosjektet, forklarer: "Buens lyssystem består av en dynamisk lyskaster med røde, grønne, blå og hvite LED-brikker. 50 % av LED-brikkene er hvite og resten består av like mengder røde, grønne og blå." Kevin Stubbs, teknisk sjef i Storbritannia, tilføyer: "Det var viktig for Wembley å få det nye “hvitere” LED-lyset til å passe med hvitfargen til det gamle metallhalogensystemet. Vi måtte derfor justere den hvite LED-fargen for å oppnå denne ensartetheten."

Med sin høyde på 133 m og et spenn på 315 m og diameter på 7,4 m, er buen verdens største takstruktur i ett spenn. Den er så stor at London Eye kunne fått plass under den og et tog kunne kjøre gjennom den. Når buen er opplyst på en klar kveld, kan den ses hele 2 mil unna. Wembleys interne underentreprenør, Hollandia – som er eksperter på tilgangen og vedlikeholdsbehovene til buen – installerte den nye belysningen. For at installeringen skulle gå raskere, koordinerte og designet Thorn en egen brakett slik at de eksisterende festeanordningene kunne brukes. Kjernen i den nye belysningsløsningen er styringssystemet, designet av Thorn og en samarbeidspartner, som virkeliggjør de uendelige mulighetene til LED-lysinstallasjonen.

← Tilbake til oversiktsside