Hjem / Om oss / Nyheter / Thorn Experience: et partnerskap basert på tillit og innovasjon

Thorn Experience: et partnerskap basert på tillit og innovasjon

  • The Thorn Experience: a partnership based on trust and innovation
  • The Thorn Experience: a partnership based on trust and innovation
  • The Thorn Experience: a partnership based on trust and innovation
  • The Thorn Experience: a partnership based on trust and innovation
Jun 16, 2015

Med en historie som strekker seg 85 år bakover i tid, har Thorn fått et godt rykte for sin innovasjon og ekspertise. I løpet av denne tiden har Thorn bygget opp aktive partnerskap, hvorav mange har vart i over 50 år, med lokale myndigheter og kommuner i mange av de 100 landene hvor Thorn har sin virksomhet. Disse har blitt kjent som Thorn Experience. Durham kommune er bare ett eksempel på denne samhandlingen.

"Thorn Lighting har vært en veibelysningspartner for Durham kommune siden 1960-tallet. Vi har utviklet en langsiktig innkjøpsordning som er svært lønnsom og gir fordelene med kontinuerlige produkt- og tjenesteforbedringer." Darren Hubbard, senior ingeniør for gatebelysning, Durham kommune.

Med en befolkning på over 500 000 er Durham en av de største kommunene i England. Som med mange andre kommuner i Storbritannia og Irland, har den en over 50 år lang historie med å jobbe med Thorn.

Samarbeid for å redusere energiforbruket med 40 %

I dag har Durham rundt 86 000 gatelykter og opplyste trafikkskilt over hele regionen, noe som bidrar til en av deres største energikostnader. I tråd med CRCEE (Carbon Reduction Commitment Energy Efficiency Scheme) og loven om klimaendringer har bystyret jobbet for å redusere både det samlede energiforbruket og CO2-utslippet med 40 % innen 2016.

Et viktig aspekt ved prosjektet er oppgradering fra tradisjonell teknologi til LED. Som del av et stort, løpende program for å skifte ut alle de gamle lyktene, begynte Thorn å levere og anbefale mer effektive produkter etter hvert som teknologien ble utviklet. Hittil har Durham installert over 14 000 LED-gatelykter. Oracle S ble installert i 2010 siden den var den beste løsningen på den tiden. Det ble installert over 8 000 armaturer. I nyere tid, i 2013, fikk Thorn en kontrakt basert på prisen, den fotometriske ytelsen og effektiviteten til armaturene om å levere Isaro LED- og R2L2 LED-armaturer. Disse vil bli levert og installert over en 6-årsperiode. Så langt er over 6 000 av disse armaturene installert.

Samantha Berry, Key Account Manager hos Thorn i England, forklarer: "Thorn arbeider med forskning og utvikling for å sikre kontinuerlige produktforbedringer. Ved å installere de mest effektive LED-modulene så snart de er tilgjengelige, oppnår Durham kommune bedre ytelse og lavere energikostnader. Ikke minst har overgangen til LED-belysning og reduserte lysklasser gjort at Durham får en årlig energibesparelse på over 50 %. Vår evne til å produsere og levere et kvalitetsprodukt i samsvar med Durham kommunes krevende leveringsplan har vært avgjørende for suksessen til dette prosjektet så langt."

Darren oppsummerer: "Ved å bygge på tidligere erfaringer og prosjektsuksesser kan vi alltid forvente å få mer fra Thorn. Vi oppnår raskere installeringsprosesser og lavere energiforbruk pluss bedre service. I fortsettelsen forventer jeg at produktene og tjenestene fra Thorn vil forbedres ytterligere for å gi en enda bedre kvalitet og ytelse samtidig som vi få god valuta for pengene".

Du kan laste ned vår brosjyre om gatebelysning her.

← Tilbake til oversiktsside