Hjem / Om oss / Nyheter / Samarbeid for å skape smartere byer: Danmark

Samarbeid for å skape smartere byer: Danmark

  • Working together to build smarter cities: Denmark
  • Working together to build smarter cities: Denmark
  • Working together to build smarter cities: Denmark
Mar 31, 2015

Med flere strategier, dvs. det ambisiøse målet til København om å bli karbonnøytral innen 2025, har Danmark fortjent sitt rykte som det ledende landet i arbeidet mot et grønt samfunn.

I dag dekker vindenergi 39 % av deres elektrisitetsforbruk, ca. 40 % av alle pendlere i København er syklister og de har fått en ledende posisjon på indeksen for håndtering av klimaendringer.

Thorn, som inngår i Zumtobel Group, har lenge hatt base i Danmark med salgskontorer som har vært i drift i mange år. I 2014 ble dette tatt et trinn videre da Invest i Danmark (en avdeling i det danske utenriksdepartementet) og representanter fra Thorn begynte samarbeide for å diskutere, utarbeide og levere løsninger for smarte byer.

Invest i Danmark jobber hardt for å tiltrekke internasjonale selskaper til Danmark, noe som har gitt positive resultater. De har tiltrukket mange store konsern, og deres grønne retningslinjer og prosjekter spiller en viktig rolle for å bidra til at Danmark blir karbonnøytral.

I løpet av sommermånedene i 2014 deltok både Thorn og Invest Danmark i mange av prosjektene som ble iverksatt i Øresund-regionen. Ett av disse prosjektene var DOLL (Danish Outdoor Lighting Lab), som er Danmarks nye plattform for å demonstrere fremtidsrettede veibelysningsløsninger med LED. DOLLs mål er å skape energieffektive og smarte innendørs og utendørs belysningsløsninger, samt å generere jobber.

Gjennom samarbeidet med Thorn begynte Invest i Danmark å få øynene opp for smartere bybelysning og lysstyring. Avdelingen tok deretter en tur til Zumtobel Groups hovedkontor, hvor de diskuterte Thorns proaktive tilnærming til bærekraftige belysningsløsninger.

Senere deltok begge parter på PE Internationals rundebordskonferanse om bærekraftige produkter i oktober 2014, som ble holdt av Zumtobel Group. Denne rundebordskonferansen er en eksklusiv gruppe av selskaper fra ulike bransjer med ledende praksis innen bærekraftige produkter.

Zumtobel Group var representert av Sebastian Gann, prosjektsjef for fremtidige belysningsløsninger, og Wolfgang Bernecker, sjef for forretningsintitiativ hos Thorn, som gjennomførte et seminar med en blanding av deltakere med bakgrunn fra markedsføring og bærekraftighet for å se på hvordan man markedsfører bærekraftighet på best mulig måte.

Wolfgang kommenterer: “seminaret var en interessant opplevelse og åpnet øynene til eksperter innen både markedsføring og bærekraftighet. Resultatet har gitt oss en fabelaktig mulighet til å tenke nytt om interne grensesnitt og skape mer interessante kundeopplevelser med hensyn til bærekraftighet.”

På bakgrunn av det gode forholdet inviterte Invest Danmark Thorn til å snakke på to store arrangementer i november: Messen om smarte byer i München og biennalen om mediaarkitektur 2014: World Cities, i Århus.

Messen for smarte byer, München, Tyskland, 5. november 2014

For å utvide mulighetene for samarbeid og oppmuntre til investeringer fra andre selskaper, arrangerte Invest i Danmark en messe om smarte byer, som tiltrakk mange av de besøkende på konferansen Eurocities 2014, som ble holdt samtidig.

Som navnet tilsier, var temaet for arrangementet smarte byer i Danmark, med særlig fokus på utendørsbelysning, smarte trafikkløsninger, velferdsteknologi og håndtering av klimaendringer i byer, for eksempel flomvern.

Michelle Reple,spesialist på utendørsbelysning i Zumtobel Group, presenterte Thorns arbeid og erfaringer med DOLL, samt de strategiske hensynene bak et sterkere samarbeid i Danmark. Hun drøftet også fremtiden for smarte byer og den spennende nye LED gatelykten for hovedgater, som er utviklet i samarbeid med København by og vil bli installert våren 2015 i København.

Biennalen om mediaarkitektur 2014: World Cities, Århus, Danmark, 19. – 22. november

Biennalen om mediaarkitektur (avholdes annethvert år) omfatter taler av noen av verdens ledende eksperter og kreative hoder på feltet mediaarkitektur. Keynote og inviterte talere plukkes ut og inviteres på bakgrunn av deres imponerende merittliste innen mediaarkitektur eller på grunn av deres interessante perspektiv. Arrangementet omfattet også en akademisk konferanse med 13 presentasjoner etter at kollegaer hadde utført en grundig gjennomgang av dokumentene. Blant talerne var internasjonale arkitekter, Snøhetta, som også designet årsrapporten 2013/14 for Zumtobel Group.

Thorns sjef for forretningsinitiativ, Wolfgang Bernecker, delte Thorns erfaringer fra arbeidet med DOLL-prosjektet, og planene for Øresund-regionen og smart by-løsninger ved et sidearrangement under biennalen om mediaarkitektur.

← Tilbake til oversiktsside