Hjem / Om oss / Nyheter / Forenklet offentlig belysning utendørs

Forenklet offentlig belysning utendørs

  • Outdoor public lighting made easy
Jan 13, 2015

Tre nivåer for lysstyring fra Thorn

Thorn har tre nivåer av lysstyring for å gjøre det enda enklere å finne den beste lysstyringsløsningen for utendørsbelysning. De nye nivåene – Single, Group eller Total – er designet for å sørge for at det leveres korrekt lys til bestemte steder til rett tid for å skape et sikkert, komfortabelt og effektivt miljø.


Det første og mest grunnleggende lysstyringsnivået – Single – er frittstående lysstyring, inkludert bevegelsesdeteksjon, fotoceller og astrour for mindre vei- og parklysanlegg. Med alle funksjoner enten integrert eller koblet til armaturen, er frittstående løsninger rimelige og enkle å installere. Det andre lysstyringsnivået – Group – omfatter lokale segmentstyringer for en gruppe av små og middels store anlegg, med egen styreledning, radiofrekvens(RF) eller med overlagret signal på nettkabel(Powerline, PL). Det tredje og mest avanserte lysstyringsnivået – Total – er et komplett overvåkningssystem for individuell styring og overvåking av middels store og store offentlige lysanlegg med RF eller Powerline. Grensesnittet gjør det mulig å koble til andre enheter, slik som overvåkningskamera og luftsensorer.


Christophe Durand, global produktsjef hos Thorn sier: "Belysning utgjør 19 % av det totale energiforbruket på verdensbasis. For en by stiger dette tallet voldsomt og utgjør 50 % av strømkostnadene. Kombinert med økende energikostnader, reduserte budsjetter og behovet for et mer effektivt energiforbruk, har behovet for lysstyring i alle nye og eksisterende installasjoner aldri vært større. Fordelene omfatter redusert energiforbruk, lengre levetid for lyskildene, redusert vedlikehold og lavere kostnader. Utendørs lysstyring fra Thorn er en av de enkleste og mest åpenbare løsningene for å oppnå redusert energiforbruk samtidig som komfort og sikkerhetsstandarder ivaretas."

Les mer om Thorns tre nivåer for offentlig lysstyring utendørs i vår brosjyre Outdoor Lighting Controls (Lysstyring utendørs).

Du finner mer informasjon om utendørs lysstyring fra Thorn her.

← Tilbake til oversiktsside