Hjem / Om oss / Nyheter / Thorn på Smart City-konferansen i København

Thorn på Smart City-konferansen i København

  • Thorn Road Lighting Solution for Copenhagen
  • Logo_gcss_tagline.jpg
May 26, 2016

Thorn er med på Smart City-konferansen som finner sted i København i Danmark fra 6. til 8. juni 2016.

Thorn er sølvsponsor av arrangementet, og har en egen stand hvor man kan møtes og diskutere fremtidens belysningsløsninger. I tillegg deltar Michael Ferm, leder for offentlig belysning, i en paneldiskusjon om emnet «Living Labs: Unpacking the Potentials».

Konferansen fokuserer på «Greater Copenhagen Smart Solutions: Living Labs for Liveable Cities». Den gir detaljert innsikt i en av de verdensledende Smart City-løsningene som er implementert i Storkøbenhavn. Et av hovedmålene med konferansen er å levere opplevelsen og fremme forståelsen av Living Labs som et verktøy til å utvikle smartere og mer beboelige byer. Et annet fokusområde på konferansen er å forstå hvordan en digital infrastruktur kan støtte en større variasjon av smarte løsninger, med det resultat at folk knyttes til byen.

Thorn involverer seg veldig i emnet smarte byer, spesielt i Norden. Som eksempel kan man nevne renoveringen av gatebelysningen i København by, hvor 10 000 armaturer ble byttet ut med tilpassede Thorn-lanterner av typen Thor. Disse integrerer enkelt «smart city»-funksjoner og er tilkoblet det sentrale administrasjonssystemet. Thorn er også del av DOLL, en «Living Lab» like utenfor København. Der har Thorn installert fremtidens belysningsløsninger i totalt ni pakker. Thorn tar «Living Lab»-tilnærmingen på alvor, og prøver ut nye teknologier som skal testes for porteføljen. Andre generasjon av løsninger ble nylig installert, og inkluderer for eksempel Li-Fi, videosensorer for ulykkesdetektering som indikerer ulykkeshendelser med rødt lys, detektering av trafikktetthet og intelligente parkeringssensorer som viser tilgjengelige parkeringsplasser.

Du kan finne ut mer om konferansen her.

← Tilbake til oversiktsside